Karate – Fudokan

Fudokan är ett sätt att träna Karate på ett hälsosamt sätt. Stilen togs fram av DR. Ilija Jorga som är Professor i fysiologi vid medicinska fakulteten vid universitet i Belgrad,Serbien. Då Jorga under en lång period analyserade kroppens anatomi och den fysiska kapaciteten inom Karaten,kom han fram till att karateutövare tränar på fel sätt.Därför skapade Dr.Jorga 1980 stilen Fudokan tillsammans med Hidetaka Nishiyama som var den sista levande studenten till Gichin Funakoshi.Idag är Fudokan den Fjärde största Karate Organisationen med 72 medlemsländer och över 2 miljoner utövare.

Soke Dr. Ilija Jorga

Dr. Ilija Jorga började sin Karate karriär när han var 19 år gammal,hans intresse för Karaten var enorm. Han begav sig till Japan och tränade för Legender som; Tetsui Murakami,Taiji Kase och Hidetaka Nishiyama. Ilija Jorga är flerfaldigt EM-Mästare,13 gånger vann Ilija Jugoslaviens Mästerskap. Dr.Ilija Jorga var även den första icke Japan som vann Kata VM i Tokyo.

Fudokan Karate Förening i Helsingborg

Vi i Fudokan Karate Förening erbjuder Karate träning som är framtagen av Dr. Ilija Jorga och vi har förmånen att gästatas av vår grundare och Soke (Stormästare) ett antal gånger per år.